Nyhetsbrev januari


OVK och rensning av ventilationer

I höstas genomfördes en OVK och rensning i lägenheternas ventilationer. Några lägenheter gick det inte att komma in (ingen hemma) och några ventilationer blev underkända (igenmurade). Återbesök för besiktning kommer att bokas in under Q1 2024. Information kommer att skickas ut till berörda lägenheter. 

Sopsortering 2024

Från och med januari 2024 träder en ny lag i kraft som gör det obligatoriskt att separera matavfall från övriga sopor. Nya skyltar och sorteringsinformation har beställts hem från VA SYD för att göra det enklare och tydligare vad som går var. 

I vår fastighet har vi sorteringskärl för och kan sortera:

  • Matavfall
  • Restavfall/brännbart
  • Färgat glas
  • Ofärgat glas

Övriga sopor sorteras och återvinns på återvinningsstation eller återvinningscentral. Närmaste återvinningsstation ligger på Åsgårdsgatan på Ellstorp, ca 3 minuter bort. 

Brandsäkerhet

Vi vill passa på att påminna alla om att kolla sina brandvarnare. En brandvarnare per 60 kvm är det som gäller. Fler tips hur du förebygger brand hemma är bifogat. 

Förändringar i styrelsen

Nuvarande ordförande Mithad Cuturic flyttar från föreningen under januari. Styrelsen har utsett ledamot Besarta Jusufi som tillförordnad ordförande fram till årsstämman i vår. 

Säkerhetsdörrar

Är du intresserad av att byta till en säkerhetsdörr? Kontakta styrelsen för mer information.